Logg inn support 

Varetelling
Nytt år, ny varetelling – 4 gode tips til tellingen
img author
by Dekon
gensere som skal telles i varetelling

Når romjulens bytterush har lagt seg og vi går inn i 2023, så er det én ting som kommer hvert eneste år – nemlig varetelling. Les våre tips til hvordan du gjennomfører varetellingen med glans!

Varetelling er noe som har stjålet nattesøvn fra butikkdrivere i mange år, og som både byr på bekymring i dagene før, så vel som frustrasjon på selve dagen. Det finnes likevel håp, og med enkle grep kan du få ned hvilepulsen og gjøre varetellingen til en smidig affære.

4 gode tips til varetellingen

Uansett hvordan man skal gjennomføre en tradisjonell varetelling, så er det viktig å planlegge godt. Vi har lang erfaring på dette feltet, og hvert år bistår vi hundrevis av butikkeiere med varetelling. Nedenfor har vi notert oss noen av de punktene vi mener er nøkkelen for en gjennomføring av årets kjipeste jobb:

  1. Sjekk at alt det tekniske fungerer: Ta en test i god tid før selve varetellingen, og sjekk at varene går fra håndterminalen over til varehåndteringsprogrammet ditt som de skal. Husk også å lese brukermanualen på forhånd, for å være forberedt om det oppstår uventede feil.
  2. Merk varene: Sørg for at alle varene dine har klistrelapper og er klare for telling den aktuelle dagen. Det å ta ut noen etiketter her og der er ikke noe stor utfordring, men det kan kreve mye ekstra tid dersom du må merke store deler av butikken.
  3. Fjern overflødige varer fra butikken: Varer du ikke skal lagerføre bør settes til side. Det kan for eksempel være varer som er til reklamasjon, ødelagte varer, eller solgte varer som ikke er hentet enda.
  4. Tell områdene hver for seg: Dersom du teller hele butikken på en tellefil, så vil det også kreve mye mer å rette opp om noe går galt. Holder du derimot tellingene til en bestemt varetype, område eller reol av gangen, så vil det være lettere å rette opp hvis det først viser seg å være feil på tellepenn- eller filen

Når bør du gjennomføre tellingen?

Tradisjonelt har det vært vanlig å ta varetellingen rundt nyttår, men du må gjerne starte tellingen allerede nå om du har mulighet til det – du må ikke vente helt til nyåret.

I tillegg velger mange å telle når butikken har stengt, enten på kveldstid eller på en søndag. Med full bemanning kan det likevel fort bli kostbart utenfor åpningstid.

Se derfor an trykket i butikken og vurder om du skal telle etter stengetid eller i åpningstiden. De fleste systemer har også muligheten for å etter å korrigere for salg i perioden. Sjekk med din leverandør.

Ta kontakt for hjelp med varetellingen

Har du fulgt alle punktene, men fortsatt føler deg usikker eller at oppgaven blir for krevende? Vi hjelper deg gjerne, enten i butikk eller over fjernstyring. Book tellehjelp allerede i dag, for å sikre at du får hjelp i tide.

Vi ønsker alle våre kunder lykke til med årets varetelling, og et godt nytt år ⭐️

Les flere artikler

Regnskap
Gjør butikkdriften enklere med Dekon og Zoined Analytics
img author
av Dekon
Betalingsløsninger
Betaling med vipps i butikk – vær med på å begrense smitte
img author
av Dekon
Kundeklubb
Suksess med fullintegrert kundeklubb for Fredrik & Louisa
img author
av Dekon
cta image
shape skew cta
img bottom cta
dots
Vil du vite mer om hva vi gjør?

Ta kontakt med oss!

Vi svarer deg så raskt vi kan!